2011. szeptember 25., vasárnap

The Real Resistance X.

Mi X-esek nagyon bizakodóan vártuk ezt a napot. Vártuk, mert bíztunk benne, hogy végre egy olyan eseményre lesz példa, amilyen még magyar színtéren nem volt (így is volt meghirdetve), de nem így alakult. Habár a rendezvény a 10. Real Resistance összejövetel az X jegyében lett meghirdetve, és csak olyan zenekarok léptek fel, akik maguk közt tudhatnak straight edge tagokat, a közönség mégsem tudott ennek szellemében viselkedni.

Nagyon sokan - ki kell mondani - úgy viselkedtek, hogy egyáltalán nem nevezhetik magukat nemzetiszocialistának. Kezdeném a negatív tapasztalatokkal: belépéskor az embert már egyből egy tömény füstszag fogadta. Straight edge rendezvény ide vagy oda, lehet, hogy most dacból azért is jobban ment az önpusztítás. A lent lévő emberek egy része már a koncertek előtt be volt rúgva, sörrel, pálinkával, de még kannás borral is találkozott az ember, ahogy járt kelt. Megint tisztázni kell, nem elsősorban azzal van a baj, aki fogyaszt, hanem azzal, hogy hol, hogy, és mennyit. Az ember az este folyamán olyan „kulturális” szignálokra lehetett figyelmes, amit egy nemzetiszocialisták által nagyon lenézett kisebbség folytat. Az alkoholmámortól megrészegült emberek üvöltöztek, egymásba kötöttek, és volt egy két olyan személy is, aki olyan erkölcstelen dolgokat művelt, hogy azt nemhogy ns-nek, még embernek se nevezném. Egyik társunknak még a pulóverét is ellopták. Letette egy padra, ki gondolná, hogy egy ilyen helyen lopnak, de mégis. Ha nem is voltak a helyszínen cigányok, szellemi cigányok így is voltak. A vécé állapotárol nem is beszélve. Nem is csodálkozom, hogy igényes fiatal lányok kerülik az ilyen helyeken való szórakozást.

 E sok negatív hatás ellenére, nagyon boldogok voltunk, hogy találkozhattunk és beszélgethettünk P. Attilával, mindannyiunk egyik példaképével, aki a fellépésük alatt egy rövid monológot is mondott a tiszta életről, erről az életformáról, és ösztönzött ennek az útnak a követésére, hiszen ezek alapértékek egy nemzetiszocialista, hungarista ember számára. Azért a negatívumok mellett voltak pozitívumai is a koncertnek. A székely ns straight edge-k is jelen voltak. A Hold X True két alapító tagja is tiszteletét tette a rendezvényen, ami nem kis szó, hiszen ők rakták le a straight edge hardcore alapjait hazánkban. A zenekarok nagyon jók voltak. A Fehér Törvény alatt már-már hardcore koncertet idéző hangulat is kezdett kerekedni. Eljátszottak egy Hold X Ture átdolgozást is , ami ahhoz képest, hogy csak egyszer próbálták el nagyon jól sikerült. Külön ki kell emelni a Backstab fellépését, akik nemrég alakultak, de nagyon jó zenét játszanak, remek dalszövegekkel. A Gungnír sajnos utoljára lépett színpadra, de ehhez méltóan nagyszerűen teljesítettek.


Sajnáljuk, hogy még mindig vannak olyanok, akik bojkottálják azt, hogy egy színvonalas, kulturált koncert lebonyolódjon. Mindig vannak részegek, mindig vannak, akik belekötnek a másikba ok nélkül. Összességében ahhoz, hogy ezek a negatívumai egy koncertnek megszűnjenek, ahhoz először mindenkinek magába kell néznie. Ha valaki ludas, mégsem érzi magát annak, az már régen rossz. De a többiek, akik szórakozni mennek le koncertre, igényesen, kulturáltan, nem pedig úgy, hogy részegen dülöngélnek és hánynak, azok próbálják meg társaikat is, kis közösségeiket ösztönözni arra, hogy nemzeti szocialista szellemben cselekedjen az élet minden területén, hiszen nekünk a jelenlegi rohadó rendszerben égő fáklyaként kell világítanunk, és utat kell mutatnunk. Véleményünk szerint a fellépő zenekarok is ezt az utat járják. Kívánunk Nekik további sok sikert a zenéléshez!

7 megjegyzés:

  1. Jobban nemis lehetett volna leírni,és köszönjük,hogy minket székelyeket is megemlítettetek!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük. Örülünk, hogy lejöttetek. :D Több ilyen koncert kéne! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük, hogy ott lehettünk és tényleg nagyon jól megfogalmaztad a mondanivalót. Én is azt hittem, hogy az emberek igényesebben próbálnak viselkedni legalább most az egyszer. Remélem a koncert és Attila szavainak a hatására megváltoznak majd. Kitartás!

    VálaszTörlés
  4. Akinek a nemzetiszocializmus eddig az ivászatot, a tetoválást meg a koncertet jelentette, annak ezentúl is azt fogja... Ha már ilyen az ember, szerintem nehéz megváltoztatni, inkább arra kell figyelni, hogy ne is legyenek ilyenek.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a hold x true énekese írta. Na melyikőtök kamuzik? :- )

    "Soha életében nem hallott még erről a koncertről, és nem vett részt se ezen a fesztiválon, se semmilyen ns koncerten. Olyan dolgokat állítanak róla, melyek nem igazak, és ezzel olyan hírt keltenek, mely megalapozatlan és hamis megítélést hozhat olyan emberekben, akik nem ismerik őt személyesen. Ha bárki ilyet állít, először nézzen utána annak, hogy igaz e, és csak utána hozza őt olyan helyzetbe, mint ez, főleg így, hogy személyesen nem is tud reagálni. Továbbá kéri, hogy senki se értse félre azokat a képeket, ahol nem ő énekel. Az első és a második képnek semmi köze a zenekarhoz, az együttes énekese pedig mindig is ő volt, van, és lesz. És soha életében nem jelent meg semmilyen koncerten a saját zenekara pólójában. Ha ezen állításait bárki cáfolni tudja, az vegye fel vele a kapcsolatot, és bizonyítsa be neki, és mindenki másnak."

    VálaszTörlés
  6. Most ez az idézet kiről szól? "És soha életében nem jelent meg semmilyen koncerten a saját zenekara pólójában." Ezt hol látod a cikkben?

    VálaszTörlés