2012. április 16., hétfő

Interjú P. Attilával

1. Üdvözöllek Attila, kérlek beszélj egy kicsit arról, hogyan jött az Akarat Diadala rendezvény ötlete! Milyen célokat szolgálna a rendezvény?

Régi álmom, hogy egy ilyen rendezvényt összehozzunk Magyarországon. Sok-sok éve még a videókazettás korszakban láttam hasonlót nemzetiszocialista rendezvény programjaként, ahol a koncertek mellett voltak különböző szabályrendszerben ütközetek. Azóta eltelt egy jó évtized, és a szláv országokban ebből már egy hagyomány lett. Ezek az országok hemzsegnek a kiváló küzdősportolóktól, és a cionista nyomás alatt az emberek egymásra találnak, így alakulhattak ki ezek a kiváló tornák, ahol a sport mellett kellő figyelmet szentelnek az ideológia és egy megfelelő életvitel propagálásának. A cél, hogy megmutassuk, hogy a nemzetiszocializmus nem az, amit a média bemutat. A rend szeretete mellett jelen van az áldozathozatal és a küzdelem készség. 


2. A rendezvény szinte minden oldalon propagálva volt, egyre többet halljuk, hogy szükség van a koncerteken kívül építő jellegű rendezvényekre is, mégsem volt elég jelentkező ahhoz, hogy színvonalasan meg lehessen szervezni. Mik lehetnek ennek az okai? 

Talán egyszerűen csak én éltem abban a tévhitben, hogy köreinkben sok olyan személy van, aki küzdősporttal foglalkozik. Az évek folyamán jó néhány személy jelezte már felém, hogy különböző küzdősport edzésekre jár, de csak nagyon kevés olyan bajtársról tudok, akik időközönként megmérettetik magukat. Úgy gondoltam, hogy hívó szóra talán előjönnek azok is, akiknek még nincs versenytapasztalatuk illetve bennük van egy esetleges ,,félelem", hogy náluk jóval tapasztaltabb versenyzővel kerülnek elsőre össze. Mindenképp a bajtársiasság és a sportszerűség lebegett a szemem előtt, és a párosítások ebben a szellemiségben történnének meg. Nem mehetünk el szó nélkül az mellett, hogy a tunyaság elterebélyesedik a mozgalomban. Talán a rendezvénnyel sikerül az eltévelyedetteknek utat mutatni, hogy a zenélés és a koncertre járás nem egy a mozgalmi aktivitással. Persze az aktív sportolás se azonos a mozgalmi aktivitással, de tapasztalatom szerint azok az ifjak, akik időt és energiát szentelnek a sportnak, sokkal rendezettebb gondolkodással és életvitellel rendelkeznek, és több bennük az eltökéltség, a felelősségvállalás. 


3. Milyen szempontok szerint lennének összepárosítva az emberek a rendezvényen? Hallottuk, hogy többen attól tartanak, hogy profikkal kerülnek össze.

Súlycsoport, életkor és a jelentkező bajtárs eddigi meccsszámai alapján történnek a párosítások, illetve volt olyan csoport, akik kérték, hogy ha megoldható, akkor ők nem szeretnének csoporton belüli küzdelmet. Arra kényesen odafigyeltem az eddigi párosításoknál, hogy senki ne válhasson prédává.


4.  Oroszországban egyre több sportrendezvényt szerveznek a helyi NS-ek, főleg MMA gálákat. Szerinted milyen hatása van ezeknek a rendezvényeknek, és a szellemiségnek, amit a harcosok képviselnek?

Megítélésem szerint csak pozitív hatásai lehetnek az ilyen tornának, hiszen ha megfelelő a propaganda, akkor a média által megvakított emberek is szembesülhetnek azzal, hogy jó kiállású, elszánt, harcos ifjak sokasága tartozik egy zászló alá. Ez által a rendet, a fegyelmet, az erőt és az alázatosságot láthatják az ott lévőkben és egy megtévesztett ember máris más szemmel tekint az ideológiára, ha annak képviselőiben csakis jót és pozitív dolgokat fedez fel. A '90-es évek elején láttam egy kis dokumentumfilmet orosz skinhead-ekről, akik a Romper Stomper film koncertjelenetét is alakíthatták volna, és fő tevékenységükként egy szvasztika alakzatot formáltak sörösüvegből.  Sokáig élt ez a negatív kép bennem az orosz mozgalommal kapcsolatban, és ezért is örülök annak, hogy jelen erősen eltér a múlttól az orosz nemzetiszocialistákat illetően. Nagyon jó látni, hogy oroszföldön ennyire megerősödött a mozgalom.


5. Ha esetleg valaki nem ismerne, mondanál pár szót a sporteredményeidről? Készülsz-e valamilyen meccsre a közeljövőben?

Profi erőemelésben Magyar Bajnoki címet szereztem, majd EB-re készülve sérülés miatt abba kellett hagynom ezt a  sportot. MMA-ban jó néhány hazai és más európai tornán emelték magasba a karom. Jelenleg egy sérülés miatt nem tudok mérkőzéseket vállalni, így vissza kellett mondanom több hazai és külföldi meghívást, illetve egy moldáviai visszavágót is. Lengyelországban nemrég mérkőztem volna, de a szervezők visszaléptek, mivel tartottak attól, hogy megismétlődik az, ami Niko Puhakka legutóbbi lengyelországi látogatásán lezajlott.



6.  Ismerjük a mondást, "ép testben ép lélek". A hitleri Németországban fontosnak tartották az egészséget és a testedzést, de ez mellett a szellemet, kultúrát is magas szintre emelték. szerinted milyen szerepe van vagy kellene, hogy legyen a sportnak a mozgalomban?

Nem csak a mozgalomban, de a társadalmat tekintve is fontos lenne az, hogy az emberek kellő energiát és időt szenteljenek a sportnak. De ha a mozgalmat vesszük, akkor ennek hatványozódnia kellene, hogy a szavak ne csak üres jelszavaknak tűnjenek. Mindig örömmel tölt el, mikor arról értesülök, hogy egy Bajtárs szem előtt tartja az "ép testben ép lélek" jelmondatot, főleg ha versenyeken arat önmaga és a mozgalom számára diadalt. Fontosnak tartom, hogy azok a nemzetiszocialisták, akik  valamiben kiemelkedő teljesítményt tudnak produkálni, követendő példaként álljanak mindenki előtt, és itt megint csak a külvilágot kell, hogy figyelembe vegyem, ha emberként ( jelen esetben sportolóként ) el tudjuk magunkat fogadtatni, akkor az ideológiával kapcsolatban is nyitottabbak az emberek.


7.  A Fidesznek köszönhetően emelkedett a koncertek színvonala, ugyanis nem lehet dohányozni, de az ivászat nem szűnt meg. Mi a véleményed a koncerteken uralkodó állapotokról úgy általában?

Már régóta nem látogatok ilyen rendezvényeket, többek között az általad említett állapotok miatt. 


8. Szerinted ma a mozgalom méltóképp tarthatja magát a hőskori nemzetiszocialisták örökösének (pl. Waffen-SS) ?

Nem! Sajnos azt kell mondanom, hogy nem. Mindig vannak a tömegből kiemelkedő személyek, de az az egyén érdeme és nem egy közegé.  Remélhetőleg ezen emberek cselekedeteiből erőt merítve még több ember lép az útra, akik tettekben örökösei lehetnek egy dicső korszak harcosainak. Az MNA-tól való szakadás előtt, ha a jászberényi MNA csoport vagy a Hungária Skins tagjai megjelentek valahol, a tömeg megnyílt előttük, és tisztelet fogadta őket. Ma ez már nincs jelen. Az idősebbek azt mondják, hogy a fiatalabbakban már nincs meg a tiszteletadás az idősebb felé. Ezzel némileg egyet értek, és ez valóban sértő lehet egyesek felé, de kérdem én, hogy kit is kell tisztelni? Csak azért nem lehet elvárni egy fiatalabbtól a tiszteletet, mert valaki életkorából adódóan hamarabb felölthette egy szubkultúra jegyeit önmagára. Tett és cselekedet a kulcsszó.


9.  Sokan mondják, hogy ne beszéljünk a mozgalomban lévő problémákról nyilvánosan, mert az csak az ellenségnek kedvez. De az elmúlt években semmi pozitív irányú változás nem történt ( jó példája ennek az Akarat Diadala rendezvényre jelentkezett emberek száma). Mit gondolsz erről?

Anno én is úgy vélekedtem, mint a ,,sokak", ma már máshogy látom a dolgot. Az új világrend  ,,szolgáltatásaival" tartva a lépést, mi magunk visszük be otthonainkba a technikai eszközök által ellenségeinket. Szánalomra méltók azok, akik azt hiszik, hogy ez nem így van. A holocaust címen kicsalt pénzeket vajon mire költi a zog? Olyasfajta belső ,,problémáktól" duzzad a mozgalom, aminek többségét helyén kezelve, és kommunikáció által meg lehetne szüntetni. Ezen problémák legtöbbje kicsinyes és személyes sérelmek felfújása.


10.  Egyre többen vannak, akik szimpatizálnak a straight edge-el vagy maguk is ezt az utat választják, de sajnos vannak, akik leszólják vagy egyenesen ellenzik. Mi lehet ennek az oka?

Lustaság, gyengeség és a demokratikus elvek, ,,nekem ne mondja meg senki, hogy mit tegyek" hozzáállás. Aki elveti azt az életvitelt, ami eredendően jobb az övénél, annak véleményén nem kell fennakadni, mert az élvezetek hajhászása, a helyes elutasítása megmutatja pontosan, hogy ő valójában milyen ember is.


11.  Véleményed szerint van jövője a straight edge-nek a mozgalomban? 

Függetlenül attól, hogy minek nevezzük ezt az életvitelt, a mozgalom tagjainak önmérsékletet kellene tudni gyakorolni. Az biztos, hogy az az életvitel, ami most kapcsolódik a mozgalomhoz, csak zsákutca és felesleges hőzöngés. Az embereknek meg kellene tanulni hasznos dolgokkal eltölteni az idejüket, felismerni a jót és rosszat.


12. Köszönjük a válaszokat! Remélem sokan elgondolkodnak rajtuk. Az utolsó szó a tiéd!

Köszönöm, hogy érdeklődést mutattatok az Akarat Diadala felé, és köszönet a lehetőségért, hogy megoszthattam a gondolataim Veletek. Nagyon örülök annak, hogy ki tudtatok alakítani egy olyan erős és tettre kész nemzetiszocialista csoportot, ami mentes minden hedonista életfelfogástól. Legyetek mindig erősek, büszkék és tudjátok, hogy ti a helyes úton jártok, szemben az ármánykodókkal. Üdvözlet és Kitartás Bajtársaim! 



Ns  Straight Edge  Hungary

21 megjegyzés:

  1. szar suttyók vagytok!!!! mi a faszt kell szidni a skineket? mi? Attila te gondolkodj el honnan jöttél! Úgy beszélsz mind a buzi emenások...

    VálaszTörlés
  2. Jah tényleg mit képzel magáról, hogy igazat mond.

    VálaszTörlés
  3. Az első kommentelőnek gratulálni tudok tartalmas és mélyre szántó gondolataiért!:)
    Mind P.Attila mind az MNA ,egy olyan életmódot és utat jár be ,amelyről minden nemzetben gondolkodó ember példát vehet!

    VálaszTörlés
  4. Itt nem azon van a hangsúly, hogy valaki skinhead vagy nem. Itt a hangsúly azon van, hogy a magukat skinhead-nek vallók körében igen nagy mértékben megy az ivászat, és mást nem is csinálnak, csak szórakoznak. Részegen "sieg heil"-ezve hamis képet adnak a nemzetiszocializmusról, és ezzel minden más NS-st is szégyenbe hoznak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen kutya!! Ki vagy te, hogy leszólod akár ezt az ember vagy a Magyar Nemzeti Arcvonalt. Azt se tudod mit beszélsz, de nyugodtan eljöhetsz egy képzésre és elmondhatod személyesen is. Meghallgatunk szívesen!!! Igen a bőrfejűek többsége egy hulladék, úgy mint te! Hány éves vagy öcsi? 10?? Kb annyi eszed is van. A nemzetiszocializmus nem egyenlő az anarchiával és az ivászattal. De gondolom te is ezzel rémképpel azonosulsz amit a médiában és az iskolában halhatsz. Hidd el a Punkok között van még hely ott próbálkozz, mert ide unintelligens barmok nem kellenek, pláne ilyen megmondó emberek. Számolj már el tízig, szerintem az se menne. Éljen a deviancia és a hedonizmus! Idióták!!

      Törlés
    2. Kissé zordabban szókimondóbban ,fejtetted ki véleményed,de egy állásponton vagyunk.
      Szavaidból azt veszem ki vagy Arcvonal vagy ACS tag vagy ,már csak ezért is respect!

      Törlés
    3. Úgy válaszolok ahogy a kérdést teszik fel. Igen Akciócsoportos vagyok már 3-4 éve. Ezenfelül az SXE életformát követem gyerek korom óta. NEkem van mire büszkének lennem, nem mint az alkeszeknek :)

      Törlés
  5. Hova valósi vagy ha szabad kérdeznem?Szintén Akciócsoportos vagyok,és büszke rá:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon behatárolni nem akarom magam. :) Szolnok megyei vagyok.

      Törlés
  6. Át tudunk e térni valami olyan közegre ahol szabadon beszélgethetünk?-,elérhetőséget,természetesen én sem adok ki...

    VálaszTörlés
  7. harcos8814@freemail.hu

    Írj ide, és ha van facebookod, akkor megadom a nevem és betudsz jelölni, ott tudunk kommunikálni.

    VálaszTörlés
  8. Én is Akciós vagy, de másfél éve még koncertre jártam. Én nem bántom a skineket. Sok barátom van köztük, de a jövő csak az MNA-ban van és ezért le ne hurrogjatok kérlek benneteket. 19 vagyok és két éve "tisztán" (alkohol és cigi nélkül) élek, de nem akarok ebben sem valami szubkultúra rabja lenni.

    Attilát nagyra tartom igaz NS, sajnálom, hogy nincs köztünk. A primitív barmokkal meg szerintem nem kell foglalkozni. Saját maguk alatt vágják a fát.

    VálaszTörlés
  9. Ne itt buzuljatok már köcsögök!!! Ki a faszt érdekel hogy az erő mélyén dugjátok az anyátokat? mi?

    Attila seggét meg nem kell nyalnotok, ö is ns skinhead, le lehet róla szálni megértitek?

    VálaszTörlés
  10. Ha annyira nagyra vagy a skinheadséggel akkor miért nem inkább azzal foglalkozol, hogy nem tudtok embert kiállítani , hogy egy NS skinhead által szervezett rendezvényt sikerüljön megszervezni?

    VálaszTörlés
  11. Hol található az az erő mélye? Elég gyerekes, primitív hozzászólás volt. Gratulálok hozzá! Fogadd elismerésem! Véletlenül nem akarsz indulni az AD-n?

    VálaszTörlés
  12. Ez a röhej magukat skinheadnek tartó emberek osztják az észt,úgy ,hogy egy mondatot nem tudnak helyesen leírni!Mi lenne ha egyszer véletlenül úgy kelnétek fel,hogy nem a másikat szapuljátok?-ez egy költői kérdés...Szó volt már itt az MNA-ról SXE-ről egyszerű ''mezei,,skinekről,mi lenne ha a közös dolgot keresnétek egymásban ,nem pedig azt ami elválaszt?Ugyebár a távlati célok egyek az út más,miért ne mehetne mindenki a számára szimpatikus úton,úgy ,hogy nem a másikat mocskolja,hanem egyetértésben figyelve egymásra kölcsönös tisztelete és megértést tanúsítva a másik fél iránt!?Nézzen mindenki magába a jogos kritikákat el kell fogadni,a jogtalant meg vissza kell utasítani ,-nem alapári bunkó módon hanem emberi hangnemben,véleményem szerint létrejöhetne a felek között gyümölcsöző együtt működés,ha megtanulna mindenki emberi módon társalogni...

    VálaszTörlés
  13. A távlati célok nem mindig egyeznek. Valakinek a távlati cél a koncerten való lerészegedés. Ha pedig ez csak az út valaki számára, a távlati cél sem lehet egy és ugyanaz ebből az útból kifolyólag. Én megírtam, hogy nem azzal van baj, hogy valaki skinhead. Azzal van baj, ha nem tud viselkedni, deviáns módon viselkedik, állandóan részeg. Ehhez nem kell feltétlenül skinheadnek lenni, de a magukat skinheadnek vallók jó része ilyen.

    VálaszTörlés
  14. Szép gondolat az egység, de a gyakorlatban ez nem működik. Nézd meg az MNA és a Pax fúzióját. Nagyon hamar megmutatkozott, hogy ez nem működik.

    Tudom, hogy a legtöbb esetben nem a tagok közt van ellentét, de egyértelmű, hogy nem működik. Sajnos...

    VálaszTörlés
  15. Nem vagyok híve, de most maradok névtelen, mert nem akarok a barátaimnak bajt. Nem akarok vitát sem generálni, de akkor egyetlen ember miatt omlott össze minden! Akkor még nem voltam ACS-s, nem vagyok elfogult az ügyben! Több paxos ismerősöm is megmondta, hogy felesleges volt nekimenni az MNA-nak, az nem akart semmi rosszat. Aki belát a dolgok mögé (mindegy, hogy paxos vagy MNA-s), az tudja miről vagy kiről beszélek, a többinek meg úgy is mindegy.

    VálaszTörlés
  16. Én úgy tudom, hogy nem fog elmaradni a rendezvény. Ha minden jól jön össze el is megyek megnézni.

    VálaszTörlés