2011. augusztus 25., csütörtök

Könyvbemutató


Kitartás!
 
Szeretettel meghívunk benneteket szeptember 9-én a Magyarok Házában tartandó könyvbemutatóra.
 
Vitéz Marton Lajos mutatja be Életem a Hazáé című könyvét, melyet az előadás végén dedikál.
 
Kivette a részét az 1956-os harcokban is, majd utána halálra ítélték. Franciaországba menekült és ott sem maradt tétlen, részt vett a francia jobboldaliak Francia Algériáért folytatott fegyveres küzdelmében. 1962. augusztus 22-én tagja volt annak a kommandónak, amelyben mellesleg több magyar is részt vett, és amelynek célja D...e Gaulle tábornok meggyilkolása volt. Ez volt az úgynevezett Petit-Clamart-i merénylet, amely majdnem a francia elnök életébe került. Újfent halálra ítélték, de ezúttal francia honban. Az ítéletet később 20 év börtönre változtatták, végül 1968-ban kiszabadult a börtönből.

Napjainkban Marton Lajos 80 éves és Párizs környékén él. Emlékiratai, „Meg kell ölni De Gaulle-t!” francia és magyar nyelven is megjelent a Kossuth Kiadónál, s ez a mostani annak bővíttet, új fejezetekkel ellátott kiadása.

Lovagias természete, amely nemcsak korokat, hanem határokat is átível, példa lehet minden mai fiatal előtt. Magyarországnak, Franciaországnak és Európának szüksége van olyan hősies harcosokra, mint Marton Lajos.

A szerző az előadás végén dedikálja a könyvet!

A bemutató ingyenes, mindenkit sok szeretettel várunk!

Pontos cím: Magyarok Háza (1052 Semmelweis utca 1-3) Csontváry terem (1. emelet)
 
Egyéb infók:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése