2011. október 24., hétfő

Hungarista megemlékezés a Corvin közben

Az utóbbi évek legnagyobb hungarista rendezvényére került sor 2011. október 23-án, ahol jelen volt minden fontosabb hazafias szervezet. A Pax Hungarica Mozgalom idei rendezvényén rég nem látott számban jelentek meg a megemlékezők.
A Himnusz közös eléneklése után elsőként Toroczkai László lépett a mikrofonhoz. A Hatvannégy Vármegye ifjúsági Mozgalom elnöke után Lantos János, a Pax Hungarica Mozgalom szórványvezetője tartotta meg lendületes, buzdító beszédét.
Tyirityán Zsolt a Magyar Szigeten elhíresült kérdésével kezdte szavait, majd a meg nem alkuvó harc, és az arra való szellemi és fizikai felkészülés fontosságára hívta fel a megemlékezők figyelmét. Ez követően a Pax Hungarica Mozgalom, a HVIM, a Nemzeti Forradalmi Párt és a Fehér Brigád küldöttsége helyezte el az emlékezés virágait a Pesti Srác szobránál.
Végül Domokos Endre János, a PHM vezetője szólt az egybegyűltekhez. A Vezető ismertette, az 1944-es és az 1956-os események közötti párhuzamokat, és hangsúlyozta, hogy az 56-os forradalom nem érthető meg az 1944. októberi események ismerete nélkül.
A rendezvény a Hungarista induló és a Szózat eléneklésével ért véget. A megemlékezés rendben, fennakadás nélkül zajlott le. Bízunk benne, hogy a nagy számban megjelenő gárdisták, hazafias csoportok tagjai és a jobbikos rendezvényről érkezők ez alatt a bő egy óra alatt is megtapasztalhatták, hogy mi a különbség az úgynevezett nemzeti radikalizmus és a magyar nemzetiszocializmus között. Már csak idő kérdése, hogy egyre többen ráébredjenek a demokratikus színjáték értelmetlenségére, és csatlakozzanak a Hungarista Mozgalom zászlaja alá.

Kitartás, jövünk!

Képek a rendezvényről (folyamatosan frissül):

Botka János - Kitartás.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése