2013. január 28., hétfő

Harcosok Klubja IV.


2012.  december 8-án megrendezésre került az immár hagyományosnak mondható küzdősport rendezvény, a Harcosok Klubja a Magyar Nemzeti Arcvonal szervezésében. A verseny helyszíne Jászberény volt, a rendezvénynek a helyi tornaterem adott otthont. A jelentkezőket 2 csoportra osztották.  Kezdő, illetve haladó szintűekre. Kezdőnek számított, aki 1-2 éve foglalkozik valamely földharcágazattal, a haladó kategóriába pedig az tartozott, aki 2-3, vagy több éve, heti rendszerességgel űzik a sportot. A kezdők menetideje 3 perc volt, a haladóké 5 perc. A küzdelmek  kopogtatással dőltek el, amennyiben 1 menet nem hozott eredményt, addig folytatódtak a 3, illetve 5 perces menetek, míg valamely versenyző feladásra nem kényszerítette ellenfelét. Egyszer előfordult, hogy több, mint félórás küzdelem után a bírók döntöttek a győztesről. A kezdők térdelő testhelyzetből indultak, a haladók állásból. A rendezvény a keresztény erkölcs és szellemiség jegyében lett meghirdetve, így nem véletlen, hogy a rendezvény mottója a következő volt: Aki Isten elé letérdel, bárki ellen képes felállni. A mérkőzések előtt az MNA jászberényi vezetője szólt az egybegyűltekhez, akik ezt követően egy közös imával az Úrtól kértek segítséget a küzdelmekhez.


Megkezdődtek a kezdők küzdelmei, akiket 2 súlycsoportra osztottak. 80 kg feletti, és 80 kg alatti csoportokra. Már a kezdők mérkőzései is nagy küzdelmeket hoztak, majd a haladó kategória küzdelmei még inkább. A vártnál sokkal felkészültebb és technikásabb harcosok mérték össze erejüket. Voltak gyorsan eldőlt meccsek, és több meneten át tartó kemény harcok is. Külön kiemelném, hogy a versenyen nem csak férfiak, hanem nők is részt vettek, akik hasonlóan színvonalas küzdelmeket vívtak egymással. A  két kategória mérkőzései után a harcosoknak lehetőségük volt egy abszolút kategóriában is összemérni erejüket. Itt már egyenes kieséses rendszer volt, a súlycsoportos versennyel ellentétben.



A rendezvény eredményhirdetéssel ért véget. Mindenki elköszönt bajtársaitól, akik közül sokakkal a távolság miatt csak ritkán találkoznak, de akkor mindig egy igazi bajtársias légkörben, keménykötésű hazafiak közt. Erős kézfogások, barátságos tekintetek. Örül az ember, ha a magafajtákkal lehet, még ha ritkán is jönnek össze ilyen sokan. 

 Elismerésünk a győzteseknek, és gratulálunk minden indulónak, hiszen ők is győztek, legyőzték saját magukat, és részt vettek egy versenyen, időt, utazást, fáradságot nem kímélve, nem a kifogásokat keresve hanem igazi harcosként. Ezért is volt külön öröm számunkra, hogy betekintést nyerhettünk e remek rendezvénybe, mely idén már nyilvános volt. A szervezőknek és minden versenyzőnek még egyszer gratulálunk a színvonalas rendezvényért.

A mi feladatunk egy új harcos embertípus kinevelése, az ősi ösztönök felélesztése.

Jövőre reméljük, újra találkozunk!



K. P. - Ns Straight Edge Hungary

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése