2013. január 9., szerda

Kitörés emléktúra - 2013

Az emléktúra 2013. február 2-án (szombaton) kerül megrendezésre.

Találkozó: 16:00-kor a Görgényi út legvégében található erdei parkolóban. Megközelíteni a 11-es busz Nagybányai úti végállomásától lehet. http://www.bkv.hu/busz/11.html ( a Törökvészi út egyenes folytatása a Görgényi út).

Az emléktúra 2 részből áll. Egy rövidebb, kényelmes emlékmenetből, amely a Szépjuhászné megállóig tart. Majd onnan kezdődne a nagy emléktúra a Mány határában álló Kitörés emlékműhöz.

Tehát az első célállomás: Szépjuhászné, ahonnan az esti buszjáratokkal vissza lehet jutni a  fővárosba: http://www.bkv.hu/busz/22.html

Második (végleges) célállomás: Mány-Zsámbék közötti "Kitörés emlékmű". Erre azokat a bajtársakat várjuk, akiknek nem okoz gondot egy éjszakai 30-35 km-es éjszakai menetelés. A túrán megsérülteket, vagy akik bármilyen okból nem tudják folytatni, az egyik bajtársunk fogja mikrobusszal a fővárosba visszaszállítani.

Tervezett érkezés: 

1. Szépjuhászné, 22 óra

2. Mány, Kitörés emlékmű hajnali 5 óra

A Szépjuhásznéig tartó emléktúra során 4 helyszínt is érintünk, ahol magyar katonasírok találhatóak. Onnan a nagyobb túrára indulók még további károm síremléket, egy kopjafát és egy háborús emlékművet fognak érinteni.

A szervezők gondoskodnak a Mány melletti Kitörés emlékműnél meleg teaosztásról. névre szóló emléklapok személyes átadásáról. Továbbá egy Rákóczi bankóért biztosítja a bérelt buszokkal a visszautazást a kitörés egyik kulcspontjához, a Széll Kálmán térre.

Az emléktúra alatt alkohol fogyasztása tilos, minden megjelenttől elvárja a rendezőség az emléktúra szellemiségéhez hű fegyelmet. A résztvevők öltözzenek az időjáráshoz megfelelően, zseblámpát hozzanak magukkal. Koszorúk és emlékmécsesek elhelyezéséért előre is köszönetet mondunk. Ajánlott kupakkal védett mécsest hozni, mert a hagyományos kis teamécsest fél perc alatt elfújja a szellő. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell.

Hungária Skins

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése