2013. március 14., csütörtök

Szolidaritási rendezvény a bebörtönzöttekért Szombathelyen


Magyar hazafiak emlékeztek meg Szombathelyen, a bebörtönzött nemzetiszocialistákról. Március 9-én, zártkörű rendezvény keretében, „Szabadságot a bajtársaknak!” és „Freiheit für Küssel!” feliratú molinók között hajtottak fejet Vas megyei és győri fiatalok – közöttük a győri és szombathelyi MNA tagjai - a rácsok mögött szenvedő bajtársaikról.
A rendezvényen felszólaló szombathelyi bajtárs összefoglalta a magyar ifjúság érzéseit a világszerte börtönre ítélt bátrakról: 
„Azért gyűltünk ma itt össze, hogy fejet hajtsunk példamutató bajtársaink előtt, akiket börtön sújt a világ bármely pontján. Azon a világon, amelynek törzse az elmúlt évszázadoktól súlyosan korhad, és amelynek gyökerét férgek rágják. Ismeritek a problémákat és ismeritek az ellenséget. Most azokról szólunk néhány szót, akik napjaink kilátástalanságában is alkalmat teremtettek vagy találtak arra, hogy példaként álljanak elénk, és amiért a hatalom, mint közönséges bűnözőket börtönbe zárta őket!” 
A szónok kiemelte a spanyol Josue Estebanéz esetét, aki nyilvánvaló jogos védelmi helyzetben – körülbelül félszáz antifasisztával szemben – védte meg magát késével. Tettéért összesen 26 év börtönre ítélték, valamint súlyos pénzbírságot is kiszabtak. Az ítélet végrehajtása során, pedig megaláztatásnak és üldöztetésnek van kitéve, a huszonéves spanyol hazafi.
Az ibériai példát két orosz követte. Alekszej Vojvodin és Nyikolaj Korolev rendkívüli életútján keresztül mutatta be az oroszországi helyzetet a felszólaló. Mindketten életfogytiglani börtönbüntetésüket töltik, mert keményen szembeszálltak az országukat elözönlő idegenáradattal. A büntetés nem törte meg őket és napjainkban is ideológiai vezetőkként tartják számon őket: Cikkekkel és könyvekkel támogatják az orosz hazafiakat. 
A következő, Győrből érkezett szónok, beszédét Gottfried Küsselnek szentelte. A Szombathelytől csupán néhány kilométerre lévő osztrák határ túloldalán, akárcsak a kilencvenes években, Küssel ismét rácsok mögött van. Az osztrák hatóságok, a nemzetiszocializmus felélesztésére irányuló bűncselekmény elkövetésének vádjával ítélték idén januárban, első fokon 9 év letöltendő börtönbüntetésre. Két társa, Felix B. hét, Wilhelm A., pedig négy és fél év börtönt kapott. Az eset megdöbbentő, hiszen a vád tárgyát képező cselekmény, csupán egy hírportál üzemeltetése! A szónok így jellemezte Küsselt: 
„Gottfried Küssel osztrák hazafi, a magyar nép barátja, a nemzetiszocializmus élharcosa,aki a hosszú börtönévek után is töretlen hittel folytatta a harcot a cionista elnyomás ellen az Igazság védelmében és aki jelenleg is börtönbüntetését tölti "náci eszmék terjesztése" vádjával. Harcos életútja, munkássága számunkra követendő példa!” 
A megemlékezést bajtársi est követte, ahol az összegyűlt fiatalok a tűz fényében, zeneszó mellett folytattak kötetlen beszélgetést. A szervezők ezúton is köszönik német és orosz bajtársaik méltató szavait, valamint a beszédekhez felhasznált információkat. Végezetül német bajtársaink gondolatai álljanak itt: 
„Az elcsípett tolvaj azt kiáltja: „Állítsátok meg a tolvajt!”. A gyilkos önvédelemmel mentegetőzik. Népünk gyilkosa, pedig a „nemzetiszocializmus felélesztéséről” fecseg, amikor bűne napfényre kerül. Ilyen szellemben születtek a Gottfried Küssel, Felix B. és Wilhelm A. elleni ítéletek.” 
Jövőnk.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése