2013. június 16., vasárnap

Harcosok Klubja V. - Frissítve

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül az immár hagyományossá vált "Harcosok Klubja" névre keresztelt küzdősportot népszerűsítő programunk, mely az elmúlt alkalommal már nyílt versenyként került megrendezésre.
A rendezvény keresztény szellemiségéhez igazodva a küzdelmek előtt az Úr elé letérdelve az "Üdvözlégy" és a "Mi atyánk" imádságokkal kérünk erőt a küzdelemhez és áldást, hogy sérüléseket ne szenvedjünk.
Továbbra is várjuk a hazafias szervezetek képviselőit, illetve minden szervezeten kívüli harcost (legyen az tűzoltó, rendőr, katona vagy bármilyen munkás), aki elfogadja a nemzeti, keresztény szellemiséget.
Ezúton tájékoztatjuk az érdeklődőket a verseny szabályrendszeréről, illetve a súlycsoportok és a kezdő illetve haladó szint elosztásáról. 
Kezdőnek számít az aki 1-2 éve ismerkedett meg a földharc valamelyik ágazatával. Nincs lehetősége vagy szándéka havonta 2-3 alkalomnál többet foglalkoznia a küzdősporttal.
Kisebb területi versenyeken való indulás még nem számít ahhoz, hogy valakit a haladó szinthez soroljunk. Azonban ha valakin észreveszik a szakértőink, hogy magasabb szintű a tudása mint ahová osztályozva lett elrendelhetik a haladó szintre való besorolást.
A küzdelem ideje 3 perc, ami többször megismételhető egy perces szünet után amíg a győzelmet valaki kopogtatással el nem éri. A küzdelem térdelő testhelyzetből indul. Ha a 3. menet alatt sem sikerül egyik félnek sem kivívnia a győzelmet akkor a 4. menetben az aktívabb versenyző lesz kikiáltva győztesnek.
Haladó szintű besorolásban részesül az aki 2-3 éve űz valamilyen földharc ágazatot legalább heti 1-2 alkalommal, vagy pedig rövidebb ideje jár edzésre de heti több alkalommal és komoly edzőhöz jár. Országos eredményei még nincsenek.
A küzdelem ideje 5 perc, ami szintén megismételhető ha nem lehet győztest hirdetni. A menetek közt két perc lesz a regenerálódásra. A küzdelem állásból indul. Győztest itt is csak lekopogtatás után vagy pedig nem szándékosan okozott sérülés esetén hirdetünk (ha például a versenyzőnek eltörik a keze, mert elfelejt kopogni). Pontozás nem jár semmiért. Ha a 3. menet alatt sem sikerül egyik félnek sem kivívnia a győzelmet akkor a 4. menetben az aktívabb versenyző lesz kikiáltva győztesnek.
A küzdelmekben tilos ágyékot és szemet támadni, hajat fogni és gerincfeszítést alkalmazni. Használható védőfelszerelés: fogvédő, ágyékvédő. Ruházat: póló, rövidnadrág. A versenyzők létszámától függően több küzdelme lesz minden indulónak. Lehetőség lesz súlycsoportok nélküli küzdelmekre is. A súlycsoportok beosztása: 80 kg alatt és 80 felett lesz.
Jelentkezni lehet: harcosok-klubja@arcvonal.org
A jelentkezéshez a következőket kérjük megadni: Név, testsúly, magasság, sportág és a benne eltöltött idő, lakhely (csak a település), szervezet megadása képviselet esetén.
Mivel a verseny keresztény szellemiségben lesz megrendezve, a rendezvény két közös imával fogja kezdetét venni. Istenkáromló és alázatot nem ismerő emberek ne is jelentkezzenek! Nemzeti gondolkodású keresztény harcosok mindenhonnan jöhetnek. Biztonsági okokból a helyszín a verseny előtti nap lesz ismertetve. A versenyzők és a látogatók úgy készüljenek, hogy a program nagyjából az ország közepén kerül megrendezésre.
Ha valami változás lesz a rendezvénnyel kapcsolatban azt közölni fogjuk.
Mindenkinek sikeres felkészülést kívánunk!
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Magyar Nemzeti Arcvona

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése